Omluvte prosím současné drobné nedostatky webu. Pracujeme na něm a vychytáváme mouchy.

Kvasnice Fermentis SafBrew BR-8 5 g | Brettanomyces

Ferentis BR-8 jsou první sušené Brett kvasnice, které přináší výrazné chuťové dozrávání, která se vyvíjí v průběhu doby, jak pivo zraje.
Funky tóny jako koňský pot, kůže nebo dvorek, pěkně vyvážené osvěžujícími, ovocnými tóny.

Skladem
Kód: 2306
Značka: Fermentis
381 Kč 315 Kč bez DPH
Kategorie: Kvasnice pro vaření piva
Kvašení: Svrchní

Pivovarské kvasnice SafBrewTM BR-8 nabízí všechny chuťové výhody ‚divokých‘ kvasinek Brettanomyces bruxellensis, ale s větší kontrolou a spolehlivostí, čímž se eliminuje riziko nadměrného sycení oxidem uhličitým a tryskání po lahvování. Tyto kvasnice jsou vhodné především pro sekundární fermentaci v lahvích a sudech.

Vývoj chutí kvasnic Brett potřebuje čas. Lze ho pozorovat už po jednom měsíci, ale pravý potenciál rozvinou po 3, někdy 6 a více měsících.

 

Pivní styly: Lambic, Wild Ale, spontánně kvašená piva

 

Teplota pro kvašení: 12 - 25 °C 

 

Dávkování: 1-2 g na 20 l mladiny

 

Skladování: V suchu. V teplotě pod 15°C při skladování delším než 6 měsíců

 

Návod k použití: Kvasnice by NEMĚLY být sypány přímo do mladiny. Rehydratovat 15-30 minut v převařené vychlazené vodě.

Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou. 

Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.

 

Země původu: Francie

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu