Kvasnice Fermentis SafBrew BR-8 5 g | Brettanomyces
Ferentis BR-8 jsou první sušené Brett kvasnice, které přináší výrazné chuťové dozrávání, která se vyvíjí v průběhu doby, jak pivo zraje.
Funky tóny jako koňský pot, kůže nebo dvorek, pěkně vyvážené osvěžujícími, ovocnými tóny.
Kategorie: | Kvasnice pro vaření piva |
---|---|
Kvašení: | Svrchní |
Pivovarské kvasnice SafBrewTM BR-8 nabízí všechny chuťové výhody ‚divokých‘ kvasinek Brettanomyces bruxellensis, ale s větší kontrolou a spolehlivostí, čímž se eliminuje riziko nadměrného sycení oxidem uhličitým a tryskání po lahvování. Tyto kvasnice jsou vhodné především pro sekundární fermentaci v lahvích a sudech.
Vývoj chutí kvasnic Brett potřebuje čas. Lze ho pozorovat už po jednom měsíci, ale pravý potenciál rozvinou po 3, někdy 6 a více měsících.
Pivní styly: Lambic, Wild Ale, spontánně kvašená piva
Teplota pro kvašení: 12 - 25 °C
Dávkování: 1-2 g na 20 l mladiny
Skladování: V suchu. V teplotě pod 15°C při skladování delším než 6 měsíců
Návod k použití: Kvasnice by NEMĚLY být sypány přímo do mladiny. Rehydratovat 15-30 minut v převařené vychlazené vodě.
Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou.
Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.
Země původu: Francie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.