Kvasnice Fermentis SafAle S-33 11,5 g
Kvasnice SafAle S-33 (Safbrew S-33) jsou kvasinky svrchního kvašení vhodné pro široké spektrum piv. Nejčastěji se však uplatňují v belgických Ale.
Kategorie: | Kvasnice pro vaření piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.012 kg |
Kvašení: | Svrchní |
Pivovarské kvasnice SafAle S-33 (Safbrew S-33) jsou víceúčelové kvasinky svrchního kvašení s neutrálním chuťovým profilem, které dávají pivu dlouhou chuť a plné tělo. Kvasinky nevytvářejí shluky, spíše tvoří jemný prachový kal. Toho lze využít, pokud, chceme zachovat v pivu lehký zákal jako má styl NEIPA. Jedná se o velicek konzistentní a spolehlivý kmen kvasinek, se kterým je radost pracovat. Fenolický profil je nízký. Naopak zachovávají lehký zbytkový cukr, díky nižšímu stupni prokvašení.
Pivní styly: belgický Blonde, Dubbel, Triple, Quad, Trappist, Imperial Stout, NEIPA a další
Teplota pro kvašení: 12 - 25 °C , ideálně 15 - 20 °C
Sedimentace: střední
Dávkování: jeden sáček na 20 - 30 l mladiny
Skladování: V suchu. V teplotě pod 15°C při skladování delším než 6 měsíců
Návod k použití: Kvasnice lze rozprášit přímo do mladiny vychlazené na zákvasnou teplotu.
Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou.
Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.
Země původu: Francie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.