Sladový výtažek kanditní 1,7 kg
Kanditní sladový výtažek vyrobený z plzeňského sladu je vhodný pro přípravu všech světlých piv. Perfektní základ pro začínající domácí sládky pro vaření prvních várek piva.
Kategorie: | Sladové výtažky |
---|---|
Hmotnost: | 1.7 kg |
Hlavní výhodou všech sladových výtažků je, že můžete přeskočit celý proces zpracování sladu a přejít rovnou k chmelovaru. To ocení zejména začínající sládci bez potřebného vybavení pro rmutování a zcezování.
Kanditní sladový výtažek - je hustá viskózní tekutina zlatohnědé barvy, medové konzistence, sladové vůně, sladké, sladové chuti o sušině kolem 81%. Jedná se o infuzní sladinu vyrobenou z Českého sladu-plzeňského typu a pitné vody.
Sladina je po scezení zahuštěna na vakuových odparkách za nízké teploty. Kanditní výtažek je používán k přípravě světlých piv (ležáky, ALE) v mnoha minipivovarech celého světa, pro homebrewing, výrobě corflakes, ochucování mléčných výrobků, pekařství, výrobě ovocných vín, šumivých vín, trvanlivého pečiva, sladidlo v makrobiotické kuchyni, ochucovadlo mléčných produktů, zmrzlin atd.
Extrakt v sušině: 81%
Barva EBC: 20 – 33 ve výtažku po naředění na 13 °Bx 7 – 12
Skladování: Výrobek musí být skladován při teplotě od 1 °C do 18 °C, v suchu – max. relat. vlhkost 60%, bez působení přímého slunečního záření a cizích pachů. Pokud výtažek není po otevření balení spotřebován okamžitě, je nutné jej skladovat v chladničce (1-5°C) a k opakovanému odebírání výtažku použít vždy čistou a suchou naběračku.
Doporučené dávkování: 0,18 kg na 1 litr 12% mladiny. Téměř stejné dávkování jako u plzeňského sladu.
Trvanlivost: min. 6 měsíců od data výroby.
Země původu: Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.