Lallemand Aromazyme 100 g
Chcete z chmele dostat ještě více chutí a vůní? Lallemand ABV Aromazyme je potravinářský enzym β-glukosidáza, který způsobuje biotransformaci aromatických chmelových olejů a tím dostává z chmele maximum.
Kategorie: | Kvasnice pro vaření piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Některé složky chmelových olejů jsou bez aroma. Enzym β-glukosidáza je dokáže naštěpit a přeměnit na fermentovatelný cukr a aromatický terpen Lynalool. Dostanete tedy z chmele větší aroma potenciál než by byl za normálních podmínek schopen dát.
Výhody
Zvyšuje rozmanitost chmelových chutí a vůní změnou poměru specifických terperových sloučenin
Zlepšuje komplexnost a pitelnost piva a snižuje nepříjemnou hořkost
Podporuje fermentovatelnost mladiny
Zvyšuje komplexnost pivního aroma, pokud se vhodně zkombinuje s určitými kvasnicemi
Pomáhá při experimentování s různými druhy chmele
Použití:
Doporučené dávkování je 5 g/hl
Optimální PH je 3,5 - 6,5
Optimální teplota 15 - 65°C
Rozmíchejte enzym v optimálním množství vody nebo mladiny (1g/10 ml) aby bylo zajištěno rovnoměrné rozpuštění a nalejte do fermentoru.
Skladování: při stálé teplotě 0-25°C
Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.