Lactobacilus Lallemand WildBrew™ Helveticus Pitch 10 g
Lactobacilus Lallemand WildBrew™ Helveticus Pitch jsou laktobacily pro výrobu kyselých piv.
Kategorie: | Kvasnice pro vaření piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.12 kg |
Lactobacilus Lallemand WildBrew™ Helveticus Pitch je vysoce výkoná, super čistá bakterie mléčných kyselin (kmen Lactobacillus helveticus), který byl speciálně vyselektován pro produkci široké škály kyselých piv. Produkuje intenzivní chuť citrusů typickou pro tradiční i moderní kyselá piva.
Pivní styly: Berliner Weisse, Gose, Lambic, Sour IPA, americký Wild
Teplota pro kvašení: 38 - 45 °C
Dávkování: 1 g/ 10 l sladiny (1 balení na 1 hl sladiny )
Skladování: V suchu. V teplotě pod 4 °C při skladování až 18 měsíců, 3 roky při teplotě -18 °C
Návod k použití: Lactobacilus lze použít několika způsoby. Doporučujeme použít spolehlivý tzv. Kattle souring
Schladlou nechmelenou sladinu zakvaste potřebným množstvím bakterií. Udržujte při teplotě 38 - 45 °C po dobu 24 - 72 hodin (48 je dostačující), dle požadovaného poklesu pH.
Poté proveďte standardní chmelovar. Tím zabijete všechny mléčné bakterie a zabráníte tak pozdější kontaminaci vybavení. Mějte na paměti, že díky nízkému pH hořkost v chuti piva příliš nevynikne. Volte chmely na pozděší, aromatické chmelení.
Pro kvašení použijte kvasnice s tolerancí k nízkému pH jako jsou například Fermentis SafAle K-97 Je vhodné použít vyšší zákvasnou dávku, použitím více balení, nebo připravením starteru.
Doporučujeme lactobacilus rehydratovat a nastartovat před nalitím do sladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu směsi převařené vychladlé vody a sladiny 50/50 o teplotě 30 - 35 °C vedle v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a sladiny do kvasné nádoby opatřené kvasnou zátkou.
Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.
Země původu: Rakousko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.