Kód: 467 | Značka: Lallemand

Lactobacilus Lallemand WildBrew™ Helveticus Pitch 10 g

Neohodnoceno
415 Kč 360,87 Kč bez DPH 4 150 Kč / 100 g
Skladem

Lactobacilus Lallemand WildBrew™ Helveticus Pitch jsou laktobacily pro výrobu kyselých piv.

Můžeme doručit do:
17.6.2021
Kategorie: Kvasnice pro vaření piva
Hmotnost: 0.12 kg

Lactobacilus Lallemand WildBrew™ Helveticus Pitch je vysoce výkoná, super čistá bakterie mléčných kyselin (kmen Lactobacillus helveticus), který byl speciálně vyselektován pro produkci široké škály kyselých piv. Produkuje intenzivní chuť citrusů typickou pro tradiční i moderní kyselá piva.

 

Pivní styly: Berliner Weisse, Gose, Lambic, Sour IPA, americký Wild 

 

Teplota pro kvašení: 38 - 45 °C

 

Dávkování: 1 g/ 10 l sladiny (1 balení na 1 hl sladiny )

 

Skladování: V suchu. V teplotě pod 4 °C při skladování až 18 měsíců, 3 roky při teplotě -18 °C

 

Návod k použití: Lactobacilus lze použít několika způsoby. Doporučujeme použít spolehlivý tzv. Kattle souring

Schladlou nechmelenou sladinu zakvaste potřebným množstvím bakterií. Udržujte při teplotě 38 - 45 °C po dobu 24 - 72 hodin (48 je dostačující), dle požadovaného poklesu pH.

Poté proveďte standardní chmelovar. Tím zabijete všechny mléčné bakterie a zabráníte tak pozdější kontaminaci vybavení. Mějte na paměti, že díky nízkému pH hořkost v chuti piva příliš nevynikne. Volte chmely na pozděší, aromatické chmelení. 

Pro kvašení použijte kvasnice s tolerancí k nízkému pH jako jsou například Fermentis SafAle K-97 Je vhodné použít vyšší zákvasnou dávku, použitím více balení, nebo připravením starteru.

 

Doporučujeme lactobacilus rehydratovat a nastartovat před nalitím do sladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu směsi převařené vychladlé vody a sladiny 50/50 o teplotě 30 - 35 °C vedle v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky.  Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a sladiny do kvasné nádoby opatřené kvasnou zátkou.

Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.

 

Země původu: Rakousko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: