Belgické pivovarské kvasnice LalBrew® Premium Wit je kmen kvasnic pro svrchní kvašení zejména pšeničných piv. Dodává pivu tipickou lehkou vůni banánu a hřebíčku. Tyto aromata však stále nechávají spoustu prostoru pro práci s chmelem a dávají tak sládkům volnou ruku.
Pivní styly: belgický Witbier, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Wezenbock, a další pšeničná piva
Teplota pro kvašení: 17 - 22 °C
Sedimentace: střední až rychlá
Dávkování: 0,5 - 1 g/l mladiny (1 balení na 15-25 l mladiny)
Skladování: V suchu. V teplotě pod 4°C při skladování delším než 6 měsíců
Návod k použití: Kvasnice lze rozprášit přímo do mladiny vychlazené na zákvasnou teplotu.
Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou.
Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.
Země původu: Rakousko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.