Omluvte prosím současné drobné nedostatky webu. Pracujeme na něm a vychytáváme mouchy.

Kvasnice Lallemand LalBrew® Premium Voss Kveik Ale 11 g

Kvasnice Lallemand LalBrew® Premium Voss Kveik jsou norské svrchní kvasinky pro kveiky a farm ale. Ideální pro kvašení za vysokých teplot.

Skladem
Kód: 547
Značka: Lallemand
132 Kč 118 Kč bez DPH 1 200 Kč / 100 g
Kategorie: Kvasnice pro vaření piva
Hmotnost: 0.012 kg
Kvašení: Svrchní

Norské pivovarské kvasnice LalBrew® Premium Voss Kveik Ale je kmen kvasnic pro svrchní kvašení vyšlechtěný v norské oblasti Voss SIgmundem Gjemesem v osmdesátých letech. Tyto kvasnice kvasí na velmí širokém rozmezí teplot od 25 °C do 40 °C. K prokvašení dochází již hruba během 2 - 3 dnů. Chuťový profil příliš nezáleží na teplotě kvašení a je spíš neutrální s lehkými náznaky ovoce, pomerančů a cutrusů. Kvasnice tvoří velké shluky a piva jsou tak velmi čistá.

 

Pivní styly: Kveik, norský Farm Ale

 

Teplota pro kvašení: 25 - 40 °C (idálně 35 - 40 °C)

 

Sedimentace: rychlá

 

Dávkování: 0,5 - 1 g/l mladiny (1 balení na 15-25 l mladiny)

 

Skladování: V suchu. V teplotě pod 4°C při skladování delším než 6 měsíců

 

Návod k použití: Kvasnice lze rozprášit přímo do mladiny vychlazené na zákvasnou teplotu.

Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou. 

Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.

 

Země původu: Rakousko

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu