Omluvte prosím současné drobné nedostatky webu. Pracujeme na něm a vychytáváme mouchy.

Kvasnice Lallemand LalBrew® Premium Köln 11 g

Kvasnice Lallemand LalBrew® Premium Köln (Kölsch Style) jsou svrchní německé kvasinky vhodné pro všechny piva typu Kölsch, německý Ale a další

Skladem
Kód: 437
Značka: Lallemand
117 Kč 102 Kč bez DPH
Kategorie: Kvasnice pro vaření piva
Hmotnost: 0.012 kg
Kvašení: Svrchní

Německé pivovarské kvasnice LalBrew® Premium Köln (Kölsch Style) je kmen kvasnic pro svrchní kvašení piv typu Kölsch a dalších. Tento kmen je chuťově a aromaticky neutrální. Díky tomu nechá vyniknout použitý slad a chmel, což oceníte zejména u jemně aromatických odrůd chmele, či chmellení čertvými šišticemi. Při vyšších teplotách kvašení lze dosáhnout vůně červeného jablka či lehce tropického ovoce. Při nižších teplotách jsou Lallemand LalBrew® Premium Köln skutečně neutrální. 

 

Pivní styly: Kölsch, Ale, německý Ale

 

Teplota pro kvašení: 12 - 22 °C ideálně 15 - 20 °C

 

Sedimentace: pomalá

 

Dávkování: 1 g/l mladiny (1 balení na 10-15 l mladiny)

 

Skladování: V suchu. V teplotě pod 4°C při skladování delším než 6 měsíců

 

Návod k použití: Kvasnice lze rozprášit přímo do mladiny vychlazené na zákvasnou teplotu.

Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou. 

Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.

 

Země původu: Rakousko

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu