Omluvte prosím současné drobné nedostatky webu. Pracujeme na něm a vychytáváme mouchy.

Kvasnice Fermentis SafAle S-04 11,5 g

Kvasnice SafAle S-04 jsou anglické kvasinky svrchního kvašení vhodné pro všechny piva typu Ale. Kvasnice se vyznačují rychlým prokvášením a sedimentací.

Skladem
Kód: 240
Značka: Fermentis
77 Kč 69 Kč bez DPH 670 Kč / 100 g
Kategorie: Kvasnice pro vaření piva
Hmotnost: 0.012 kg
Kvašení: Svrchní

Anglické pivovarské kvasnice SafAle S-04 ocení nejvíce sládci používající cylindrické kvasné nádoby, nebo kvasí v sudech. Díky rychlé sedimentaci a vyšší flokulaci vytvoří snadno odstranitelné shluky po prokvašení. S jejich využitím dosáhnete vyvážených čistých a svěžích svrchně kvašených s ovocnými a květinovými tóny. Zejména se hodí pro britské a irské ejly ale svoje uplatnění rozhodně najdou i mezi americkými vysoce chmelenými pivy.

 

Pivní styly: IPA, APA, NEIPA, Red Ale, Amber Ale a další, Stout, Porter, Imperial Stout, nakouřená, kořeněná, bylinná piva

 

Teplota pro kvašení: 15 - 20 °C

 

Sedimentace: rychlá

 

Dávkování: jeden sáček na 20 - 30 l mladiny

 

Skladování: V suchu. V teplotě pod 15°C při skladování delším než 6 měsíců

 

Návod k použití: Kvasnice lze rozprášit přímo do mladiny vychlazené na zákvasnou teplotu.

Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou. 

Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.

 

Země původu: Francie

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu