Kvasnice Fermentis SafAle BE-256 (Abbaye) 11,5 g
Kvasnice SafAle BE-256 (Abbaye) jsou belgické kvasinky svrchního kvašení vhodné pro všechny piva typu Abbey, belgický Ale a mnoho dalších. Kvasnice se vyznačují velmi rychlým prokvášením a vysokou tolerancí k alkoholu.
Kategorie: | Kvasnice pro vaření piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.012 kg |
Kvašení: | Svrchní |
Belgické pivovarské kvasnice SafAle BE-256 (Abbaye) si nalezonou uplatnění při vaření nejrůznějších stylů belgických piv jako napříkla Abbey, který se vyznačuje ovocností a vysokým obsahem alkoholu. Tyto kvasnice fermentují velice rychle a produkují tak větší množství esterů. Mají též vysokou toleranci k alkoholu a to až 9-11%
Pivní styly: Belgian Blond, Trappist Single, Belgian Dubble, Belgian Dark Strong, Belgian Quad
Teplota pro kvašení: 12 - 25 °C , ideálně 15 - 20 °C
Sedimentace: rychlá
Dávkování: jeden sáček na 20 - 30 l mladiny
Skladování: V suchu. V teplotě pod 15°C při skladování delším než 6 měsíců
Návod k použití: Kvasnice lze rozprášit přímo do mladiny vychlazené na zákvasnou teplotu.
Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou.
Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.
Země původu: Francie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.