Sladový výtažek pšeničný 1,7 kg
Pšeničný sladový výtažek vyrobený z 60% pšeničného sladu + 40% plzeňského sladu je vhodný pro přípravu všech pšeničných piv, piv typu Kölsch a dalších vysoce fermentovaných piv. Perfektní základ pro začínající domácí sládky pro vaření prvních várek piva.
Kategorie: | Sladové výtažky |
---|---|
Hmotnost: | 1.7 kg |
Hlavní výhodou všech sladových výtažků je, že můžete přeskočit celý proces zpracování sladu a přejít rovnou k chmelovaru. To ocení zejména začínající sládci bez potřebného vybavení pro rmutování a zcezování.
Pšeničný sladový výtažek - je hustá viskózní tekutina tmavě jantarové barvy, medové konzistence, sladové vůně, sladké, sladové chuti o sušině kolem 81%. Jedná se o infuzní sladinu vyrobenou z pšeničného a plzeňského sladu a pitné vody, zahuštěná na 81-83°Bx.
Sladina je po scezení zahuštěna na vakuových odparkách za nízké teploty. Pšeničný sladový výtažek je používán k přípravě pšeničných piv, piv typu Kölsch a dalších vysoce fermentovaných piv v minipivovarech celého světa, pro homebrewing a další. Proti (proklik) kanditnímu sladovému výtažku má pšeničný výtažek lehčí chuť a typickou pšeničnou vůni.
Extrakt v sušině: 81%
Barva EBC: 33 – 40 ve výtažku
Skladování: Výrobek musí být skladován při teplotě od 1 °C do 18 °C, v suchu – max. relat. vlhkost 60%, bez působení přímého slunečního záření a cizích pachů. Pokud výtažek není po otevření balení spotřebován okamžitě, je nutné jej skladovat v chladničce (1-5°C) a k opakovanému odebírání výtažku použít vždy čistou a suchou naběračku.
Doporučené dávkování: 0,18 kg na 1 litr 12% mladiny.
Trvanlivost: min. 6 měsíců od data výroby.
Země původu: Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.